Als kind at ik bijna wekelijks pannenkoeken. Simpele oerhollandse pannenkoeken met appel en spek of poedersuiker. Heerlijk vond ik dat. Hoewel het tegenwoordig niet meer zo vaak voorkomt dat ik hiervoor kies, merk ik dat ik wel steeds vaker voor de Amerikaanse variant ga. Vooral tijdens luie weekenddagen wil ik wat meer moeite doen voor mijn ontbijt (ehh… brunch, let’s be real).
De Greek yogurt pancakes zijn makkelijk, mega fluffy en enigszins gezond (als je er geen shitload aan stroop op doet zoals ik).
Ingrediënten (voor 4-5 pancakes):
3/4 cup tarwebloem
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel suiker
snufje zout
1 ei
1/2 theelepel vanille extract
1/4 cup melk (ik gebruikte amandelmelk, maar dit hoeft niet)
1/2 cup Griekse yoghurt
1 eetlepel olie
Bereidingswijze:
- Mix de droge ingrediënten in een kom.
- Mix de natte ingrediënten in een andere kom.
- Voeg de mix van droge ingrediënten in een paar delen bij het mengsel van Griekse yoghurt en roer totdat het een glad beslag is.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancakes een voor een totdat ze goudbruin zijn*.
- Serveer de pancakes met fruit, stroop of poedersuiker en geniet!
*Draai de pancakes pas om als de bubbels aan de bovenkant van het beslag weg zijn.
Yes, pannenkoeken! Zo lekker. Klinkt als een goed recept!
Ziet er echt heaven uit!
Ok, het water loopt me in de mond… Yum!
Oooh dit ziet er zo lekker uit! Ik krijg gelijk zin in pannenkoeken.
Lekker he! Ik heb ook een soort gelijk recept op mijn blog voor de lente met heel veel fruit! yum.
Ohhhhhh dit klinkt als de hemel. Morgen boodschappen doen, overmorgen lunch met dit. Dank!!