Recept: Browniecake

Brownie1

Good ol’ gooey brownies, er is weinig waar je mij gelukkiger mee maakt dan dat. Helemaal als het recept zo makkelijk is als dit. Omdat ik geen goede brownievorm in mijn bezit heb maar wel een springvorm, maakte ik er een browniecake van. Maar eigenlijk zijn het dus gewoon normale brownies.

Ingrediënten:

120 gr. boter
75 gr extra pure chocolade
1 cup witte basterdsuiker (staat gelijk aan zo’n 130 gram)
2 eieren
1/4 cup bloem
1/2 cup chocolate chips
theelepel vanille extract
snufje zout

Bereidingswijze:

– Verwarm je oven voor op 180 graden.
– Vet je springvorm* goed in of bekleed met bakpapier.
– Smelt de boter en chocoladereep in een steelpan.
– Doe de suiker erbij en roer totdat deze is opgenomen.
– Laat 5 minuten staan om het wat af te laten koelen**
– Kluts je eieren los.
– Voeg de eieren en vanille extract toe aan het mengsel.
– Voeg als laatste de bloem, chocolate chips en zout toe en roer totdat je een glad beslag hebt.
– Giet je beslag in de springvorm en zet in je voorverwarmde oven voor 30-40 minuten.
– Laat de cake voordat je hem aansnijdt wat afkoelen in de vorm. A challenge, I know.
– Deel de browniecake met je lievelingspersoon!

* Ik gebruikte een springvorm van 24 cm maar een iets kleinere zou beter zijn want mijn cake is vrij dun geworden.
** Als je dit niet doet is de kans aanwezig dat je eieren gaar worden en geloof me, dat wil je niet.

Brownie3

Brownie4

Brownie1

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *