Dit heerlijke lenteweer vraagt om frisse en zonnige baksels. Deze Blueberry lemon cake is ideaal om bijvoorbeeld mee te nemen tijdens een picknick. Ik maakte hem met Pasen voor de brunch bij mijn moeder en hij werd erg goed ontvangen.
Ingrediënten:
Voor de cake:
1 1/2 cup bloem
1 cup suiker
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
3 eieren
1/2 cup zonnebloemolie
2 eetlepels zachte boter
3 citroenen
2-3 handjes blauwe bessen (ik gebruikte bevroren, maar vers kan ook)
Voor het glazuur:
1 cup poedersuiker
1 citroen
2 eetlepels melk
Bereidingswijze:
– Verwarm je oven voor op 180 graden.
– Vet je springvorm goed in of bekleed met bakpapier.
– Mix alle droge ingrediënten samen in een kom.
– Rasp de schil van 1 citroen en pers vervolgens het sap uit alledrie de citroenen.
– Doe de eieren, olie en boter bij het citroenmengsel en meng dit goed.
– Voeg de mix van droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix goed met een keukenmachine.
– Als je beslag glad is roer je met een houten lepel de blauwe bessen erdoor*.
– Giet het beslag in de vorm en bak in je voorverwarmde oven voor 45-60 minuten.
– Meng de poedersuiker met het sap van 1 citroen en de melk voor een glazuur.
– Zorg dat je het glazuur over je cake giet als deze nog warm is, hierdoor wordt het niet meteen hard.
*Het beste kan je de blauwe bessen even door wat bloem halen voordat je ze in het beslag doet. Hierdoor zorg je ervoor dat de blauwe bessen niet naar de bodem van de cake zakken, ik was dit helaas vergeten zoals je op de foto’s misschien wel ziet.
God, wat ziet dit er heerlijk uit! Misschien ga ik hem volgend weekend wel proberen voor mijn verjaardag! x
Hmm deze ziet er heeerlijk uit
Ga hem bewaren!
Lekkerrrrrrr