Muziekmaandag I

muziekmaandag1

Op een vrije avond zit ik met gemak urenlang door te klikken op Youtube of Soundcloud totdat ik muziek vind waar ik helemaal enthousiast van word. Studeren, schrijven en schoonmaken wordt allemaal een heel stuk fijner als je er goede muziek bij op hebt staan. Mijn favorieten van de week deel ik graag, laat me weten wat jouw favoriet is!

Lobi Da Basi (volledige album) – Typhoon
Lobi Da Basi is in de zomer van 2014 uitgekomen en ik heb geen idee waarom ik het niet eerder heb beluisterd, wát een briljante plaat zeg. Up tempo tracks wisselen zich af met gevoelige liefdesnummers en de plaat is eigenlijk gewoon een groot gedicht. Persoonlijke favorieten zijn ‘Ochtend weer’. ‘Hemel valt’ en ‘Liefste’, maar het album is het beste als je hem in het geheel luistert.

Gosh – Jamie xx
Het debuutalbum van Jamie xx (van The xx) ‘In Colour’ staat gepland voor juni dit jaar en afgelopen week heeft zijn label Young Turks de eerste single ‘Gosh’ al uitgebracht. Jamie xx maakte in het verleden een mix van UK garage en triphop en met zijn nieuwste single lijkt hij in diezelfde lijn verder te gaan. Je moet van het ietwat zenuwachtige tempo houden, maar ‘Gosh’ maakt mij erg nieuwsgierig naar het volledige album.

Black Leather Gloves – Cosmetics
Ik had nog nooit van Cosmetics gehoord, maar toen ik dit nummer een paar weken geleden in een set voorbij hoorde komen, was ik meteen verliefd. Het duo uit Vancouver maakt synthpop waarbij mijn haren keer op keer recht overeind gaan staan. Vooral lekker met een goede koptelefoon op waarbij je al het geluid van buitenaf kan afsluiten.

 

Comments

 1. says

  Goed om Typhoon in het rijtje terug te zien. Ik heb hem nu een aantal keer live gezien en hij is echt één van mijn favoriete artiesten. Waanzinnig goede nummers, en nu de zomer eraan komt geeft het een vrolijk gevoel om hem te horen!

 2. says

  Hey Femke,
  Las net je reactie op sabinemetz.nl over psoriasis vs kokosolie enz.
  Nou ben ik erg benieuwd naar je ervaring en of je nog andere tips hebt!

  Groetjes,
  Sam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *