De 4 beste series om te binge watchen

bingewatchen
Ik ben een echte seriefanaat. Als ik ‘s avonds op mijn bank neerplof zet ik niet mijn tv, maar een serie aan. Het is al helemaal fijn als je meteen meerdere afleveringen achter elkaar kan kijken: binge-watching. 

Lost

Mijn all time favorite ♥. Lost was een van de eerste series waarin ik mezelf helemaal kon verliezen. Elke week zat ik op het puntje van mijn stoel en tussen de afleveringen door zocht ik fora en fansites af naar de meest ingewikkelde theorieën. De serie gaat over de overlevenden van Oceanic Airlines Flight 815, een vliegtuig dat is gecrasht op een mysterieus eiland in de stille oceaan. Er gebeuren steeds vreemdere dingen op het eiland en het geduld en vertrouwen van de passagiers van flight 815 wordt keer op keer op de proef gesteld.
Doordat de makers elke aflevering vanuit het oogpunt van een ander personage laten zien, krijg je het idee dat je de hoofdrolspelers erg snel leert kennen. Lost is een serie waarbij je geen moment even rustig achterover kunt leunen of onoplettend kan zijn, want elk moment kan de belangrijkste vraag van de serie beantwoord worden: “Guys, where are we?”
Lost heeft 6 seizoenen en is inmiddels afgelopen. 

Veronica Mars

Veronica Mars is in mijn ogen het leukste en grappigste personage ooit in een televisieserie. De serie speelt zich af in het fictieve Neptune, Californië waar de 17-jarige Veronica Mars woont. Na de raadselachtige moord op haar beste vriendin besluit Veronica om haar vader, ex-sheriff en privé-detective, te helpen bij het onderzoek naar de moord.
Veronica Mars is een enorm geestige en slimme serie die het midden houdt tussen film noir en een dramaserie. Als je klaar bent met de serie, dan ligt er ook nog een film op je te wachten. In 2013 zijn de makers een Kickstarter project begonnen om geld in te zamelen voor een speelfilm, een maand later had de film bijna zes miljoen dollar opgehaald en verschillende Kickstarter records verbroken.
Veronica Mars heeft 3 seizoenen en een film en is inmiddels afgelopen

Shameless

Shameless is een iets minder bekende serie, al begrijp ik daar absoluut niks van. Nog geen half jaar geleden ben ik begonnen met het kijken van de serie en inmiddels ben ik helemaal bij (het vijfde seizoen is net afgelopen). Shameless volgt het leven van de bijzondere familie Gallagher. Terwijl vader Frank Gallagher zijn dagen in de kroeg -en vervolgens de goot- spendeert, proberen zijn zes kinderen zichzelf te redden en op te voeden, met alle gevolgen van dien.
Ik had een totaal verkeerd beeld van de serie toen ik er aan begon, ik dacht dat het een luchtige comedy was die mij weinig zou interesseren, maar niks is minder waar. Hoewel de serie zeker grappig en vaak hilarisch is op momenten, is Shameless vooral een enorm sterke dramaserie met briljante acteurs en verhaallijnen die veel andere Amerikaanse series uit de weg gaan (depressie, verslaving, seksualiteit).
Het vijfde seizoen is net afgelopen en seizoen zes is al in de maak.

True Blood

True Blood is een dramaserie gebaseerd op ‘The Southern Vampire Mysteries’ boekenserie en draait om het leven van Sookie Stackhouse. Sookie leeft in een klein stadje in het zuiden van Amerika in een tijd waarin een bedrijf erin is geslaagd op menselijk bloed te synthetiseren en vampiers dus niet meer op mensen hoeven te jagen.
True Blood heeft een hoop personages you love tot hate, Sookie zelf is eigenlijk een heel vervelend mens, maar soms is het ook gewoon heerlijk om naar je beeldscherm te roepen dat ze even normaal moet doen.
De serie zit vol met vampiers, weerwolven, feeën en andere bovennatuurlijke wezens, als dat je ligt is het zeker een serie om eens aan te beginnen. Oh, en het heeft een van de beste openingcredits aller tijden.
True Blood heeft 7 seizoenen en is inmiddels afgelopen.

-Wat zijn jouw favoriete series om te binge watchen? -

Comments

  1. says

    Shameless wil ik zo graag zien! Volgens mij stond het heel kort op Netflix. Lost vond ik geweldig, maar bij True Blood ben tijdens het een-na-laatste seizoen afgehaakt :P. Ik bingewatch geen series twee keer, maar de laatste serie die ik heb gebingewatched is Daredevil en dat beviel me goed! :)

  2. says

    Ohhhh True Blood! Eric!!! ;-) Haha en idd, soms is het zo lekker om iets naar Sookie te roepen! Heb het laatste seizoen alleen niet gekeken omdat ik die daarvoor zo slecht vond. Maar toch blijft ‘t n toffe serie.

    Lost is ook fijn! En Shameless ben ik erg benieuwd naar. Veronica Mars kende ik maar was ik helemaal vergeten. Ik ben net klaar met allemaal series dus super fijn om wat nieuwe te hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *